Hockeyweg 10, 5405 NC Uden
Tel. +31 (0) 413 270 072
Mob. +31 (0) 654 381 703
info@chon-ji-kwan.nl

Indoor Bootcamp …Ga de uitdaging aan

Het is een training die berust op fysieke inspanning, eenheid, souplesse , conditie en stretchen. Stretchen speelt namelijk een grote rol in het indoor bootcamp. Dit compenseert uitstekend de eenzijdige dagelijkse bewegingen.

De training wordt als volgt opgebouwd. Na een warming-up waarbij eerst wat gelopen wordt en vervolgens nog wat oefeningen gedaan worden om armen, benen en romp los te maken, volgt het rekken. De eerste paar minuten van de warming-up zul je merken dat je hartslag en ademhaling flink toenemen, daarna wordt dat weer wat minder als je lichaam zich aan het hogere inspanningsniveau aangepast heeft.

Het eigenlijke trainingsdeel kan op verschillende manieren opgebouwd zijn. Altijd zal er een intervalstructuur aanwezig zijn: een inspannende periode wordt gevolgd door een periode waarin herstel kan plaatsvinden. Soms is zo'n structuur duidelijk merkbaar aanwezig bijvoorbeeld door middel van blokjes oefeningen of herhalingen. En in een andere les proberen we te verrassen, en is de opbouw alleen voelbaar aanwezig. .

Over het seizoen zal de intensiteit van de training langzamerhand omhoog gaan. In het begin van het seizoen werken we vaak met langere stukken muziek waarop meerdere oefeningen mogelijk zijn. Omdat de opgegeven oefeningen van verschillende intensiteit zijn en/of verschillende spier-groepen aanspreken kan daardoor de zwaarte van de training naar behoefte bijgesteld worden. Dezelfde combinaties van oefeningen die op één ritme mogelijk zijn, blijven ook later in het seizoen, ook als het niet specifiek meer gezegd wordt, een goede manier om zelf te bepalen hoe zwaar getraind wordt.

Hierdoor is het ook mogelijk om met een blessure mee te doen. Als bepaalde bewegingen niet mogelijk zijn, zal er vaak toch nog wel een nuttige training samen te stellen zijn. De training wordt afgesloten met een korte cooling-down. Eerst wordt nog rustig uitgelopen, waarna er uitgebreid gerekt wordt, met indien nodig extra aandacht voor de gebruikte spiergroepen.

Indoor Bootcamp is .Voor iedereen! Jong en oud, Mannen en vrouwen vanaf 14 jaar.

Les en trainingstijden :

Maandag -   20:00 tot 21:00 uur 14 jaar en ouder 
Woensdag - 09:00 tot 10:00 uur 14 jaar en ouder

                  20:00 tot 21:00 uur 14 jaar en ouder


 

Laatste nieuws