Hockeyweg 10, 5405 NC Uden
Tel. +31 (0) 413 270 072
Mob. +31 (0) 654 381 703
info@chon-ji-kwan.nl

 

 De grondlegger van Hapki-Zen, Grootmeester Han Jung-Doo uit Zuid-Korea, verzorgde een geweldige seminar. Alle facetten uit het Hapki-Zen kwamen uitgebreid aan bod. Er werd getraind in diversen disciplines, zoals meditatie, coördinatie, communicatie en techniek. Hapki-Zen maakt het mogelijk om individueel de technieken te trainen of tezamen met een partner.

De techniek kan zowel aanvallend als verdedigend geoefend worden. Meegaan in de techniek om te overwinnen staat hierbij centraal. Opvallend is de roterende bewegingen die je maakt, wat zeer effectief is. Leeftijd speelt hierbij geen rol, dus je kan Hapki-Zen ook nog op latere leeftijd beoefenen.

Frans van Boxtel en Harm Verkuijlen waren een van de deelnemers die met volle inzet trainde om de technieken te vergaren. Helemaal vreemd was het niet, omdat Frans en Harm al jaren Hapkido getraind hebben. Maar je bent nooit te oud om nieuwe technieken te leren, aldus Frans.

We waren dan ook zeer vereerd om een Honorary Master Degree in Hapki-Zen te ontvangen van oprichter en Grootmeester Han Jung-Doo. Het is voor Chon-Ji-Kwan Martial Arts Center een unicum om twee ambassadeurs in het Hapki-Zen te hebben.

Nog meer vereerd waren wij toen de Grootmeester aan Frans van Boxtel een schoolcertificaat uitreikte als erkenning voor de eerste officiële Hapki-Zen school in Nederland. We zullen dan ook met trots werken aan een centrum waar Hapki-Zen met volle toewijding getraind kan worden.

Wat is Hapki-Sun(zen):

Iedereen denkt aan zelfverdediging als we beginnen met het trainen van een Martial art.

We trainen Hapkisool. Martial Art is het trainen van technieken, de weg of Do. Hapkisool leert hoe je om te slaan, schoppen , gooien , rollen en te sparren. Door heel veel en lang te trainen, bereiken we het niveau van Hapki-Sun, lichaam en geest worden door communicatie en interactie één met zijn omgeving, het universum.

De 21e eeuw heeft Martial artists het inzicht gegeven wat het belang is communicatie en culturele interactie . Bij Hapki-Sun(Zen) leren we 12 technieken zowel als aanvaller (Yang-Ki) en ook als verdediger (Eum-Ki). Met Eum-Ki-technieken trainen we onze ademhaling en maken onze spieren en botten sterk. Met Yang-Ki-technieken perfectioneren we de lichaamsbeweging, ritme en ademhaling.

Door oefeningen samen uit te voeren, trainen we harmonie, communicatie en interactie tussen aanvaller en verdediger. Dit heet Sangeung-energie! Hapkisun(zen) betekent dat lichaam en geest zich bewust worden van de kosmische Energie. De mens communiceert door middel van 12 technieken en wordt één met het universum.

 

Training tijden;

Maandag    19:00 - 20:00 uur

Laatste nieuws