Hockeyweg 10, 5405 NC Uden
Tel. +31 (0) 413 270 072
Mob. +31 (0) 654 381 703
info@chon-ji-kwan.nl


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_allvideos has a deprecated constructor in /home/cjkadmin2020/public_html/webportal/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 18

Taekwondo …dynamisch en Olympisch

Taekwondo is een stijlvolle, snelle en veelzijdige vechtsport. Maar ook een sport met toekomst. Overal in de wereld neemt de populariteit van deze oorspronkelijk uit Korea afkomstige sport verder toe. Zowel mannen als vrouwen, jongeren als ouderen beleven veel plezier aan taekwondo. Een sport die op alle niveaus aantrekkelijk is. Voor de recreant, voor de wedstrijdsporter, maar ook voor de topsporter. Taekwondo betekent letterlijk ‘manier van de voet en de vuist’, maar het accent ligt op de voeten en de benen. Een goede uitvoering vereist de nodige inspanningen. Taekwondo leent zich dan ook uitstekend voor het verbeteren van de lichamelijke conditie én het zelfvertrouwen. Iedereen kan de taekwondotechnieken leren en in de praktijk beoefenen. Nederland telt inmiddels ruim 11.000 enthousiaste beoefenaars. In het jaar 2000 kreeg taekwondo de Olympische status.

Het niveau van de persoonlijke ontwikkeling binnen deze sport kent evenals andere verdedigingssporten een bepaalde graduatie, die zichtbaar gemaakt wordt door de kleur van de banden. Hiervoor kunnen desgewenst examens worden afgelegd.

Taekwondo kent verschillende onderdelen :

  • Het oefenen van stijlvormen (Teugeuk), waarbij je vecht tegen een denkbeeldige tegenstander, waarbij je in een vast patroon aanvals- en verdedigingstechnieken uitvoert.
  • Met zelfverdedings-technieken (Hosinsul) leer je jezelf verdedigen tegen alle vormen van aanvallen zoals vastpakken, verwurgen, klemmen of stok- en mesaanvallen.
  • Met breektesten (kyokpa) leer je voorwerpen breken. Dit is een spectaculaire test om te kijken of je de bewegingen goed beheerst.
  • Sparring (kyorugi) is een vrij gevecht tussen twee partners waarbij zoveel mogelijk punten moeten worden gescoord.

Taekwondo is geschikt voor iedereen in de leeftijd vanaf 8 jaar.

Taekwondo lessen en trainingen worden gegeven op :

Dinsdag -        19:00 tot 20:00 uur  8 jaar tot en  met 14 jaar 
                         20:00 tot 21:00 uur 14 jaar en ouder
Donderdag -   1900 tot 20:00 uur 8 jaar tot en met 14 jaar
                        20:00 tot 21:00 uur 14 jaar en ouder

Laatste nieuws