Hockeyweg 10, 5405 NC Uden
Tel. +31 (0) 413 270 072
Mob. +31 (0) 654 381 703
info@chon-ji-kwan.nl

Hanmudo …de perfecte balans

Hanmudo …de perfecte balans

Wat is HANMUDO:
De weg van Koreaanse vechtkunsten, een uitgebreid systeem voor gevechtsporten voor volwassenen en jeugdigen, bestaande uit de studie van lege handtechnieken, wapens,
interne energie, vechtsportfilosofie.

De fysieke voordelen van Hanmudo-training in onze volwassen vechtsporten zijn kracht, snelheid, wendbaarheid, flexibiliteit en kernkracht. Gewichtsverlies en cardiovasculaire conditie worden allemaal gemakkelijk bereikt door middel van vechtsporten.
Je leert trappen, stoten, blokken, veegbewegingen, werptechnieken, gezamenlijke vergrendelingstechnieken, drukpunttechnieken, vasthouden en verstikkingstechnieken.

Hanmudo : leert je hoe je de kracht van je tegenstander tegen zichzelf moet gebruiken. In sommige van de programma's voor volwassen krijgskunsten zou een kleinere persoon enkele grote moeilijkheden ondervinden wanneer ze tegen een grotere persoon zijn. Maar omdat we Hanmudo hebben als ons volwassen vechtkunstprogramma, hebben onze kleinere studenten een betere kans om zich te verdedigen tegen een groter persoon.

Je leert over Ki (interne energie) die een essentieel onderdeel is van het Han Mu Do-systeem. Je leert ademhalingsoefeningen om de stroom van Ki door het lichaam te stimuleren. Dit zal je helpen om Ki-energie te cultiveren en op te stapelen en ook om de circulatie van Ki door het lichaam te beheersen.

Je krijgt ook levensveranderende mentale vaardigheden, waaronder discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Op alle gebieden van het leven hangt succes af van het vermogen om een ​​doel te stellen, in jezelf te geloven en dan hard te werken in moeilijke omstandigheden. Het zijn juist deze vermogens waarop we ons concentreren in onze Hanmudo-trainingsprogramma's. Een persoon die getraind is in Hanmudo is iemand die de uitdagingen van het leven met evenwicht en energie tegemoet treedt. Dit is een bevoegd persoon die een actieve rol speelt bij het vormgeven van zijn eigen bestemming.

Hanmudo-training is niet alleen een fitnessroutine. Het is een weg naar veelomvattende gezondheid - gezond lichaam, gezonde geest,  gezond leven. Dat is wat Hanmudo-lessen een workout maakt die anders is dan alle andere.

Han betekent Korea (natie van optimisme) en Mu Do betekent vechtsporten. Daarom vertaalt Han Mu Do naar Koreaanse krijgskunsten. Dit systeem is in 1989 opgericht door grootmeester Dr. He-Young Kimm. Han Mu Do is geregistreerd bij de Koreaanse overheid als een erkende stijl van Koreaanse vechtsporten. (Geregistreerd nummer 534)

WAAROM IS HANMUDO GEORGANISEERD ?
Grootmeester Dr. He-Young Kimm, 10e Dan, is de oprichter van Han Mu Do. Hij is ook een 10e Dan Hapkido, 9e Dan Judo, 8e Dan Kuk Sool Won. Tijdens zijn veertig jaar training en onderzoek in verschillende stijlen van Koreaanse krijgskunsten, vond hij de kracht en de zwakheden van deze kunsten. De meeste moderne Koreaanse gevechtskunsten werden in de jaren 1950 opgericht om te voldoen aan de behoeften van die generatie in Korea. Koreaanse zelfverdediging benadrukte bijvoorbeeld de verdediging tegen pols, kleding en lichaam. De reden hiervoor was voordat tegenstanders zich bezighielden met vechten,


Hanmudo lessen en trainingen worden gegeven op :

Maandag -    18:00 tot 19:00 uur 8 tot en met 14 jaar
Dinsdag -      21:00 tot 22:00 uur 14 jaar en ouder
Woensdag -  18:00 tot 19:00 uur 8 tot en met 14 jaar
Donderdag - 21:00 tot 22:00 uur 14 jaar en ouder

 

Laatste nieuws