Hockeyweg 10, 5405 NC Uden
Tel. +31 (0) 413 270 072
Mob. +31 (0) 654 381 703
info@chon-ji-kwan.nl

Over Chön-Ji-Kwan, Martial Arts Centre Uden

Wat betekent CHÖN-JI-KWAN? 
De naam Chön-Ji-Kwan, is afgeleid van CHÖN-JI wat ’hemel en aarde’ betekent. De naam heeft een verwijzing naar de luchtmacht waar alles draait om hemel en aarde. De hele vliegerij speelt zich immers zowel in de lucht(hemel) als op de basis(aarde) af. In Korea is een berg op de grens van Noord en Zuid Korea die ook de naam Chön-Ji draagt. De betekenis KWAN staat voor school.

In oktober 2001 werd de naam Budocentrum Chön-Ji-Kwan omgedoopt in Chön-Ji-Kwan Martial Arts Centre. Een bloeiende school waar met veel plezier getraind wordt en waar inmiddels 180 leden door Frans van Boxtel zijn opgeleid in diverse dan-graden (zwarte banden).

Wie zijn de mensen achter Chön-Ji-Kwan, Martial Arts Centre Uden? 
Chön-Ji-Kwan, Martial Arts Centre Uden staat onder leiding van Frans van Boxtel en echtgenote Marianne. Ze hebben twee dochters Susanne en Charlotte, die net als zij zeer bedreven zijn in de Martial Arts. Een echt familiebedrijf in Oosterse vechtkunsten dus.

Frans is al vanaf z’n 21-ste actief binnen de wereld van Martial Arts. Hij heeft in de loop der jaren een enorme ervaring opgedaan. Daarbij nam hij zelfs deel aan wedstrijden op Europees- en wereldniveau en viel daarbij meerdere malen in de prijzen.

Zo werd hij in 1998 Nederlands kampioen Hapkido, behaalde hij hierin de tweede plaats op de Europese kampioenschappen en werd derde op de World Games in Korea. Verder heeft hij de zwarte band Taekwondo en ook in deze sport stond hij meerdere malen op het erepodium bij zowel Full-contact als Semi-contact. Frans van Boxtel ontwikkelde zich tot hoofdtrainer bij de Taekwondo Bond Nederland en tot  ETU Compitietion Manager bij de Europesche Taekwondo Union. Verder volgde hij binnen de TaekwondoBond Nederland twee opleidingen tot nationaal scheidsrechter en tot dan-examinator. Maar ook in Judo en in Jiu-Jitsu Do  is hij bepaald geen onbekende.

Om zich verder te ontwikkelen ging Frans op zoek naar een systeem, waarvan hij vond dat het een meest complete manier van zelfverdediging was. In het jaar 1994 kwam hij in contact met Dr. He-Young Kimm, de grondlegger van Hanmudo. Hij was erg onder de indruk van het systeem en de organisatie. Na het volgen van vele seminars in Engeland en Amerika onder leiding van Dr. He-Young Kimm was Frans ervan overtuigd dat Han Mu Do de zelfverdedigingstijl van de toekomst is. Mede vanwege het feit dat het geschikt is voor iedereen.  Frans houder van de 6e Dan in Hanmudo en de verantwoordelijke persoon voor Hanmudo Groep Europa. Voor Chön-Ji-Kwan Martial Arts Centre een nieuw begin in de Martial Arts.

Marianne van Boxtel heeft de 1e dan Taekwondo en was zeer actief als Nationaal scheidsrechter A klasse bij de Taekwondo Bond Nederland. Daarnaast is Marianne in bezit van een EHBO diploma en houdt zich binnen de school bezig met in en verkoop van kleding en andere artikelen. Ook runt ze de bar samen met  haar dochters Susanne en Charlotte.

Dochter Susanne van Boxtel is 33 jaar en was al 1e dan Taekwondo op 12-jarige leeftijd! Ze is nog steeds actief als Taekwondo beoefenaar daarnaast traint ze graag Conditie-Training. Charlotte van Boxtel is 30 jaar en draagster van de 1e keup in Taekwondo. Ze verwacht nog haar 1e Dan te halen. Chartlotte traint ook Conditie -Training. De twee meiden runnen de zaak als de ouders voor sportieve verplichtingen in het buitenland zijn

Laatste nieuws